Hoe mooi is het, je bent zwanger en je mag een kinderkamer inrichten! Ik vond het echt een feestje om te doen. Uren heb ik Pinterest en Instagram af gespeurd naar inspiratie en leuke shops. Vervolgens heb ik een moodboard gemaakt op Pinterest van mijn ideeën en ben ik aan de slag gegaan.

Ik wist al heel snel dat ik qua stijl een mix van oud en nieuw wilde, ik heb niet zo veel met een kinderkamer in dezelfde stijl uit een boekje. Ook niet in de rest van het interieur maar ieder zijn ding natuurlijk. Op mijn wensenlijstje stond een oude kast en commode. Meubeltjes die al een leven achter de rug hadden en hier opnieuw een mooi plekje zouden krijgen. De commode was geen probleem, die vond ik snel via Marktplaats maar die kast, dat was een ander probleem…

Uren, dagen, maanden lang heb ik marktplaats afgespeurd

Uren, dagen, maandenlang heb ik Marktplaats afgespeurd maar ik kon maar niet vinden wat ik wilde of als ik het wel zag was het voor de hoofdprijs. Dus hebben we uiteindelijk maar besloten om voor de time being een simpele kast van Ikea te kopen en ondertussen bleef ik doorspeuren. Na een aantal maanden werd mijn geduld dan eindelijk beloond en vond ik daar DE kast op Marktplaats! De Ikea kast kon er dus weer uit en het nieuwe pareltje er in. Waar zouden we trouwens zijn zonder Marktplaats! Beiden meubeltjes zijn geverfd met krijtverf, de commode is wit geworden en de kast is foggy mint. Beau zijn bedje is van de Ikea, een simpel maar prima ledikantje.

Met al die leuke webshops is er genoeg keuze!

Dankzij Instagram ben ik voor de aankleding van zijn kamer heel goed geslaagd (vind ik zelf). Wat zijn er een hoop leuke webshops met mooie spulletjes, er is tegenwoordig zoveel keuze. Ik heb echt een zwak voor handgemaakte spullen. Ik vind het mooi dat iets uniek is. Als je zijn kamer binnenkomt is een van de eerste dingen die je ziet de gehaakte initialen B.J. (Beau Julian), deze zijn speciaal voor Beau gemaakt door House of Oelie. Gelukkig vind ik ze niet alleen heel mooi maar is Beau er ook groot fan van! Verder hangen er op de muur boven zijn bed wat kaartjes van babydieren en een handgemaakt olifantje ook van House of Oelie.

Aangezien ik het heerlijk vind om te rommelen en van alles te veranderen in zijn kamer zijn de houten huisjes boven de commode ideaal!! Met een aantal simpele aanpassingen creëer je toch weer een heel ander sfeertje. Daar word ik blij van! Ook super handig trouwens want Beau zit in een fase dat stil liggen met verschonen er niet meer inzit en dus pak ik altijd iets uit de huisjes om hem even te vermaken. Lukt helaas niet altijd, met alle gevolgen van dien maar die zal ik jullie besparen.

Handgemaakte items geven de kamer iets unieks

Naast de gehaakte letters is ook de macramehanger speciaal voor Beau gemaakt, hij heeft deze voor zijn verjaardag gekregen en is van Knottingonthewall. Als we hier langs lopen moeten we er altijd even aan voelen, hij is zo mooi! De hanger hangt aan een muurknop die ik gemaakt heb van houten speelgoedblokken. Heel handig om ook zo nu en dan weer wat anders aan te hangen of zijn outfit voor die dag.

Ik ben voor nu heel tevreden met zijn kamertje maar stiekem kijk ik ook wel al uit naar de volgende fase, een stoere jongenskamer! De basis zal dan wel hetzelfde blijven maar qua kleuren en muren wil ik dan wel wat anders maar voor nu nog even genieten van het feit dat mijn grote jongen nog niet zo groot is en dit kamertje perfect past bij deze fasen. Maar zoals elke moeder zal beamen gaat de tijd hard genoeg en dus blijf ik mooi inspiratie op doen en op zoek naar leuke webshops. Hebben jullie favorieten webshops, laat het hier onder weten ben heel benieuwd.

2 thoughts on “Klein maar fijn!

    1. Dat “eigen” is ook echt wel waar ik naar streef!! Maar al die mooie handgemaakte spulletjes dragen daar ook zeker aan bij, elke dag nog zoveel liefde voor jouw gehaakte letters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial